Knjigovođa | Program osposobljavanja | 12. listopad 2021. | Dostupno i ONLINE

Knjigovođa
POPUST NA UPISE DO 1.10.2021. 
Cijena s popustom iznosi 4.900,00 kn (vrijedi za sve načine plaćanja).

Trajanje: do 3 mjeseca

Satnica : 170 školskih sati (110 školskih sati teorijske nastave, 60 školskih sati prakse u knjigovodstvenom servisu)

Oblik nastave: Nastava u učionici ili online nastava putem prijenosa uživo iz učionice.

Cijena osposobljavanja: 6.400,00 kn (cijena osposobljavanja s popustom iznosi 4.900,00 kn)

Termin nastave: utorkom i četvrtkom od 17:00 do 20:45 sati

Program osposobljavanja Knjigovođa odobrilo je Ministarstvo obrazovanja te se upisuje u e-radnu knjižicu.

Program Knjigovođa je dostupan i online!

Opis programa

Cilj je programa osposobiti polaznike sa srednjom školskom spremom za: prikupljanje, kontrolu i obradu knjigovodstvenih isprava, za kontiranje unosa (knjiženja) podataka u poslovne knjige, a posebno za vođenje analitičkih knjigovodstava kupaca, dobavljača, materijalnog knjigovodstva, knjigovodstva proizvodnje i gotovih proizvoda, robe, plaća i dugotrajne imovine. Za vođenje navedenih poslova potrebna su znanja sastavljanja jednostavnih kalkulacija i pomoćnih obračuna te knjiženja kontiranih poslovnih promjena u glavnu knjigu.

Knjigovodstveni službenici-knjigovođe prikupljaju, ispostavljaju, ažuriraju, vode i arhiviraju financijsku i nefinancijsku dokumentaciju u privatnim poduzećima različitih djelatnosti kao i u institucijama državne uprave, u nevladinim organizacijama, u financijskim institucijama (banke, osiguravajuća društva, štedionice i sl.).

Program osposobljavanja obuhvaća teorijsku osnovu gradiva, praktičnu primjenu vježbama radi stjecanja potrebnih vještina te provjeru znanja zadaćama i ispitima.

Završetkom programa osposobljavanja polaznici će biti osposobljeni:

 • pripremiti dokumentaciju za knjigovodstvenu obradu
 • primijeniti zakonske propise pri obavljanju knjigovodstvenih poslova
 • koristiti računalne knjigovodstvene programe pri vođenju poslovnih knjiga
 • pripremiti i knjižiti knjigovodstvene podatke za mjesečnu, periodičnu i godišnju obradu
 • pripremiti dokumentaciju za sastavljanje financijskih izvještaja
  primijeniti pravila uspješne poslovne komunikacije
 • primijeniti pravila zaštite na radu, pružanja prve pomoći i zaštite od požara, na stručan i siguran način

Praktična nastava

Po završetku programa polaznici odrađuju praktičnu nastavu u trajanju od 60 školskih sati u knjigovodstvenom servisu. Polaznik je dužan samostalno pronaći mjesto za obavljanje preostalog dijela praktične nastave u trajanju od 60 školskih sati. Ukoliko polaznik nije u mogućnosti samostalno pronaći mjesto za obavljanje praktične nastave, Učilište će posredovati pri pronalasku.

Kome je program namijenjen: program je namijenjen polaznicima sa srednjoškolskim obrazovanjem koji se žele osposobiti za obavljanje knjigovodstvenih usluga.

Uvjeti za upis: navršenih 18 godina i završena srednja škola u četverogodišnjem trajanju.

Početak nastave: 12. listopad 2021.

Vrsta programa: program osposobljavanja

Isprave potrebne za upis :

 • osobna iskaznica s obje strane
 • rodni list
 • domovnica
 • završna svjedodžba ili diploma*

*Polaznici sa završenom četverogodišnjom srednjom školom dostavljaju svjedodžbu o maturi, svjedodžbu o završnom radu ili o položenim ispitima državne mature. Polaznici sa završenim preddiplomskim ili diplomskim studijem dostavljaju diplomu.

Uvjerenje: Polazniku koji uspješno odsluša predavanja, odradi praksu i obavi završnu provjeru stečenih znanja i vještina izdaje se uvjerenje o osposobljavanju za poslove knjigovođe. Program osposobljavanja se upisuje u e-radnu knjižicu.


Dopusnica za izvođenje programa nalazi se na linku: Dopusnica.

Program možete preuzeti na sljedećem linku: Program osposobljavanja za poslove knjigovođe.


Pogledajte isječak s predavanja kombinirane grupe – učionica i online :


Antonija ŠimunkovićANTONIJA ŠIMUNKOVIĆ, struč. spec. oec.

Direktorica je tvrtke Invise savjetovanje j.d.o.o., a iza sebe ima 9 godina iskustva na računovodstvenim poslovima. Posljednje dvije godine u vlastitoj tvrtki pruža i računovodstvene usluge. Specijalnost joj je računovodstvo neprofitnih organizacija, poslovanje udruga, financiranje rada udruga i financijsko planiranje, a osim računovodstvenih usluga, bavi se i edukacijama za neprofitne organizacije i vodi interne obuke zaposlenika za računovodstvene i administrativne poslove.


Naši polaznici programa Knjigovođa i Samostalni knjigovođa uče raditi u najboljem računovodstvenom online programu Minimax tvrtke Saop, što im omogućava da po završetku programa budu spremni za rad, bilo da se odluče zaposliti u knjigovodstvenom servisu ili voditi poslovne knjige sami za sebe.

 

Saop Minimax

Iskustva polaznika na programu :

Sve pohvale! Za profesoricu, za školu, za cijeli tim Pučkog otvorenog učilišta Petar Zrinski. Jedno prekrasno iskustvo. – Melita

Zahvalna sam svima na učilištu, a posebno Antoniji Šimunković na prenesenom znanju i razumijevanju. Ovo je bilo predivno iskustvo te bih ga rado ponovila. – Margareta

Jako sam zadovoljna organizacijom predavanja i pomoći koju uvijek možemo tražiti ako nam neki dio nije jasan, svi su jako ljubazni i pristupačni. – Petra

Dugo mi je trebalo da se odlučim upisati program i nisam požalila. Ugodno sam iznenađena profesionalnošću predavača, individualnom pristupu svakom polazniku te pomoći referade. Svakako preporučam. – Sonja

Ako ste zainteresirani za program molimo ispunite sva obvezna polja (*) u potpunosti, kako bi omogućili pouzdani kontakt s vama. Podaci se koriste isključivo za uspostavljanje kontakta s vama kako bi vam dali daljnje upute vezane uz upis programa. Podaci se ne prosljeđuju trećim osobama.