Cesim simulacije

Ekskluzivni smo zastupnik u regiji za distribuciju Cesim poslovnih simulacija i održavanje treninga za poslovne simulacije na području Republike Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije. Tvrtka Cesim oprema korporacije, sveučilišta i druge obrazovne institucije poslovnim simulacijama koje su isplative i jednostavne za korištenje, i koje se mogu integrirati u različite poslovne tečajeve. Sa sjedištem u Finskoj od 1996. godine, tvrtka Cesim posluje po cijelom svijetu putem svoje službe i mreže partnera.

 

 

Poslovne simulacije služe kao realističan prikaz stvarnog poslovanja u virtualnom okruženju, a koristite se u svrhu razvijanja poduzetničkih kompetencija. Primjerene su učenju tijekom visokoškolskog obrazovanja, zadnjih razreda srednjih škola, u obrazovanju poduzetnika početnika te u usavršavanju menadžera.

Vrste simulacija:

  • Cesim Hospitality – menadžment hotela i restorana
  • Cesim OnService – menadžment usluga u poduzetništvu
  • Cesim SimBrand – marketinški menadžment
  • Cesim GlobalChallenge – strateški menadžment i međunarodno poslovanje

Svaka od navedenih simulacija predstavlja softver baziran na on-line web tehnologiji koji na jednostavan i inovativan način služi kao aktivna metoda učenja i poučavanja.

Polaznici imaju ulogu izvršnih direktora i donose odluke o poslovanju poduzeća kao u realnom svijetu te ostvaruju određene rezultate u sigurnim uvjetima. Donošenjem odluka te ostvarivanjem rezultata na temelju istih, polaznici imaju priliku učiti o mnogobrojnim faktorima koji su ključni u poslovanju pojedinog poduzeća te osvijestiti posljedice donošenja konkretnih odluka.

Poslovne simulacije se igraju u više etapa koje daju priliku polaznicima da popravljaju eventualno loše rezultate i obrnuto, odnosno polaznici poslovnim rezultatom odgovaraju za dobre ili loše odluke koje su donijeli. Sve to odvija se u timovima koji stvaraju iskustvo timskog rada u konkurentskom okruženju.

Simulacije se koriste u više od 20 zemalja svijeta (Finska, Italija, Francuska, Engleska, Quatar, USA, Kina itd.) i više od 300 organizacija (University of Bath, Central European University, Quatar University, Renmin University of China, California Polytechnic State University itd.) te imaju više od 100 000 korisnika diljem svijeta. Više od 100 000 ljudi različitih kultura širom svijeta koristilo je Cesim poslovne simulacije u cilju razvoja timskog rada i vještina zadržavanja znanja.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je podržalo inicijativu za korištenjem poslovnih simulacija u svrhu obrazovanja za poduzetništvo i dobili smo pozitivno mišljenje Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe.

 

Vrste simulacija

Kratak opis

Cesim OnService

Menadžment usluga u poduzetništvu i menadžment u malim i srednjim poduzećima

  Cesim Hospitality

Menadžment hotela i restorana

Cesim GlobalChallenge

Strateški menadžment i međunarodno poslovanje

Cesim SimBrand

Menadžment u marketingu

Cesim SimPower

Menadžment u energetici