Maser | Certificirani tečaj masaže | Program osposobljavanja | Zagreb | Početak 15. studeni 2021.

OPIS PROGRAMA – MASER

Program je namijenjen polaznicima koji se žele osposobiti za poslove masera, kao i za one koji žele formalizirati vještine i znanja koja već posjeduju. Poslovi masera uključuju pružanje razne vrste masaža u svrhu poboljšanja kvalitete života svojih klijenata. Neki od učinaka koje postiže masažom su uklanjanje mišićne napetosti, poboljšanje mišićnog tonusa i protoka krvi, pojačano izlučivanje štetnih tvari nakupljenih u organizmu, poboljšanje probave, veća tjelesna pokretljivost, smanjenje bolova, poboljšanje zdravlja, povećanje sportske spremnosti, oslobađanje od stresa, tjelesna i psihička opuštenost.

Tijekom masaže, maser nizom sustavnih pokreta tretira mekana tkiva kao što su koža, mišići i vezivno tkivo. Primjenjuje pokrete kao što su trljanje, tapkanje, gnječenje, drmanje, pritiskanje i istezanje, kako bi normalizirao stanje mekanog tkiva kod klijenta. Maser pokrete izvodi koristeći ruke, dlanove, lakat ili koljeno, a ponekad i stopala. Prilikom masaže može koristiti i pomoćna sredstva, kao što su kupke u vodenim vrtlozima, parne i vruće kupke, topli i hladni oblozi, led, vruće kamenje, infracrvene lampe, eterična i prirodna ulja, kreme, losioni, masne tekućine sa alkoholom, aparati za masiranje i dr.

Maser mora posjedovati znanja iz anatomije, fiziologije i patologije. Osobe koje se osposobljavaju za poslove masera trebaju imati dobre komunikacijske, organizacijske i druge vještine.

POPUST NA UPIS U PRVU GRUPU S POČETKOM 15.11.2021.

Cijena s popustom iznosi 4.900,00 kn (vrijedi za sve načine plaćanja).

Trajanje: do 3 mjeseca

Satnica : 150 školskih sati (65 školskih sati teorije i 85 školskih sati prakse)

Oblik nastave: Nastava u učionici i praktična nastava u Centru za fizioterapiju Femur 

Cijena osposobljavanja za masera: 6.900,00 kn (cijena osposobljavanja s popustom iznosi 4.900,00 kn)

Program osposobljavanja Maser odobrilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja te se upisuje u e-radnu knjižicu.

Početak: 15. studeni 2021.

Nastavne cjeline :
 
 • Osnove građe i funkcije ljudskog tijela
 • Prostor, oprema i preparati za masažu
 • Klasična masaža
 • Osnove higijene
 • Poslovna komunikacija i bonton
 • Zaštita na radu
 • Praktična nastava

Završetkom programa polaznici će biti osposobljeni:

 • Razlikovati osnovnu građu i funkciju organa, organskih sustava i kože
 • Koristiti opremu preparate za masažu na ispravan i siguran način
 • Izvesti klasičnu ručnu masažu i različite hvatove klasične masaže na pravilan način
 • Primijeniti pravila osobne higijene, higijene prostora, uređenja i pribora
 • Komunicirati s klijentima na primjeren način i primijeniti pravila poslovnog bontona
 • Primijeniti mjere zaštite na radu i pružiti prvu pomoć

Praktična nastava

Praktična nastava provodi se u Centru za fizioterapiju Femur, Radnička cesta 52 (Green Gold centar), Zagreb. Centar za fizioterapiju Femur specijalizirani je centar iz područja fizioterapije namijenjen svim dobnim skupinama i stadijima tjelesne aktivnosti koji prakticira individualni pristup rada. Centar vodi Melisa Idrizi, bacc.physioth. Centar je prije tri godine otvoren uz korištenje poticaja za samozapošljavanje, pa će polaznici osim praktičnog znanja za poslovne masera, imati mogućnost i iz prve ruke steći mnoštvo korisnih savjeta kako uzeti sredstva za samozapošljavanje i pokrenuti vlastiti posao.

Više informacija o Centru za fizioterapiju Femur možete pronaći na linku.


PLAN IZVOĐENJA NASTAVE

Termini:

TEORIJSKI DIO – POU PETAR ZRINSKI 

15.11.2021. – 26.11.2021. –  od 17:00 do najkasnije 20:45h (ovisno o predmetu)

PRAKSA – FEMUR

2.12.2021. – 19.2.2022. – svaki četvrtak i petak od 18:00 do 21:00h, subotom od 9:00 do 13:45h

Božićna pauza je od 19.12.2021. do 6.1.2022.

NASTAVNA CJELINA T V PN MJESTO IZVOĐENJA
Osnove građe i funkcije ljudskog tijela 10 / / POU Petar Zrinski
Prostor, oprema i preparati za masažu 6 / / POU Petar Zrinski
Klasična masaža 15 20 / POU Petar Zrinski / Centar za fizioterapiju Femur
Osnove higijene 5 / / POU Petar Zrinski
Poslovna komunikacija i bonton 4 / / POU Petar Zrinski
Zaštita na radu 5 / / POU Petar Zrinski
Praktična nastava / / 85 Centar za fizioterapiju Femur
UKUPNO 45 20 85 150

Uvjeti za upis:

 • minimalno završena srednja škola
 • navršenih 18 godina života
 • liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova masera

Vrsta programa: program osposobljavanja  

Isprave potrebne za upis:

 • osobna iskaznica s obje strane
 • rodni list
 • domovnica
 • završna svjedodžba ili diploma*

*Polaznici sa završenom četverogodišnjom srednjom školom dostavljaju svjedodžbu o maturi, svjedodžbu o završnom radu ili o položenim ispitima državne mature. Polaznici sa završenim preddiplomskim ili diplomskim studijem dostavljaju diplomu.  

Uvjerenje: završetkom programa Maser polaznici dobivaju uvjerenje o usavršavanju koje se upisuje u e-radnu knjižicu i koje je ovjerilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.


Predavači na programu :

Melisa IdriziMELISA IDRIZI, bacc.physioth.

Melisa Idrizi završila je srednju školu za fizioterapeuta u Pakracu te je potom upisala i završila studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Trenutno pohađa studij tjelesno orijentirane psihoterapije u Centru za integrativni razvoj (CIR). Tokom karijere radila je kao fizioterapeut nekoliko državnih zdravstvenih institucija i u privatnim poliklinikama, a 2018. godine odlučila se na otvaranje vlastitog centra za fizioterapiju Femur. Uz vlastiti posao, suradnica je Ženske nogometne reprezentacije i fizioterapeutkinja Zagrebačkog nogometnog saveza. Uz fakultetsko obrazovanje, završila je i dodatne edukacije za primjenu bandaži u sportu i rehabilitaciji, Schroth metodu za tretiranje skolioza, manualnu limfnu drenažu i ortopedsku manualnu tehniku po Cyriaxu i doktoru Stošiću. Aktivna je članica Udruge MBA Croatia, Hrvatske Udruge poslodavaca i Centra poduzetnica Hrvatska. Više o  Melisi možete saznati na linku.


Štefanija KolačkoŠTEFANIJA KOLAČKO, magistra sestrinstva

Školu za medicinske sestre završila je u Varaždinu, a dodiplomski studij sestrinstva pri Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Od 2009. godine radi u Kliničkoj bolnici “Sveti Duh“ u Zagrebu te je uz rad završila diplomski studij sestrinstva pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku i stekla diplomu magistre sestrinstva. Asistentica je u znanstvenom području Biomedicina i zdravstvo, znanstvenom polju kliničke medicinske znanosti, znanstvenoj grani sestrinstvo Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. Završava doktorski studij Biomedicina i zdravstvo pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku.


Sanja SambolSANJA SAMBOL, struč.spec.ing.sec.

Završila je studij na Visokoj školi za sigurnost s pravom javnosti u Zagrebu te stekla zvanje Stručne specijalistice inženjerke sigurnosti i zaštite, smjer: Zaštita na radu. Dodatnim usavršavanjem stekla je zvanje Specijalista zaštite na radu i zaštite okoliša kao i Internog auditora za norme ISO 9001 i ISO 14001. Ima položen stručni ispit za stručnjaka zaštite na radu i državni stručni ispit. Karijeru je započela 2013. godine u privatnom sektoru te stekla široko iskustvo u struci, ali i u području zaštite okoliša i zaštite od požara te provedbe i pripreme dokumentacije internog audita u poduzeću. Godine 2016. počela je raditi u javnoj službi, a od 2019. nastavlja raditi u državnoj službi u struci. Iza sebe ima i nekoliko objavljenih članaka i radova iz područja zaštite na radu u poznatim časopisima i zbornicima.


Ivana Buljan

IVANA BULJAN BABIĆ, mag. psych.

Završila je studij psihologije na Hrvatskim studijima 2012. godine. Nakon završetka fakulteta upisala edukaciju iz bihevioralno-kognitivne terapije. Radi u organizaciji civilnog društva kao voditeljica savjetovališta te voditeljica i provoditeljica projektnih aktivnosti. Ima dugogodišnje iskustvo u individualnom i grupnom psihosocijalnom radu s djecom, mladima, roditeljima i obiteljima. Kreira i provodi različite preventivne i tretmanske psihosocijalne programe s navedenim populacijama. Redovito izlaže na znanstvenim i stručnim konferencijama.


Iskustva polaznika

Prijateljica mi je spomenula da počinje škola masaže u Femur centru, koja mi se učinila zanimljivom, imala sam od ranije neke osnove i znanja, a sada sam to dodatno proširila. Cijena edukacije je pristupačna i dostupna tako da sam i u tom segmentu zadovoljna, a znanja nikada dosta. Super je edukacija, upotpunila je moje dosadašnje znanje i želju da se isprobam u ovom segmentu. Melisa je jako pristupačna i dobra.

Mia Valenčić

Odlučio sam se doći na obuku tj. školu masaže nakon što sam od prijatelja dobio preporuku da to napravim kao dodatnu izobrazbu. Jako mi je dobro došlo jer se medicinske i sportske masaže jako nadopunjuju s kineziologijom te sebe vidim jednog dana u području sportske rehabilitacije, za što će mi ova škola jako dobro doći.

Ronaldo Babić, Vinkovci

Vidio sam na Internetu informaciju o školi i odlučio sam se upisati i pohađati edukaciju. Ja sam sportaš cijeli niz godina, ali me i zanima rad sa sportašima, posebice kroz masaže, te sam odlučio i aktivno naučiti kako masirati. Zadovoljan sam naučenim i pokazanim na tečaju, vrlo će mi biti korisno, posebice tehnike masaže i masiranja. Voditeljica škole Melisa Idrizi je jako draga osoba, voli širiti svoje znanje, vrlo je komunikativna i zanimljiva.

Matija Premzl, Vrbovec

Prijatelj mi je preporuku dao za školu masaže, motivirana sam oko usvajanja novih znanja jer sam završila fizioterapiju i ovo je odličan način da nadopunim sve što sam do sada naučila. Edukacija je inspirativna, vrlo je pozitivna atmosfera, prijateljska, mentorica ima puno iskustva i znanja, definitivno je korisno provedeno vrijeme u učenju. Posebice mi se svidjelo što je mentorica pripremila i digitalne materijale koje smo dobili i možemo koristiti i kad završimo školu. Sve pohvale!

Ivana Martinović

Studentica sam radne terapije i uskoro ću završiti fakultet. Edukaciju sam upisala da proširim svoja znanja i vještine, ali i da se još bolje upoznam s masažama. Predavačica je vrlo konstruktivna u predavanju, ima puno znanja i jako mi se svidjela atmosfera. Ja ne mogu dobro djelovati ako je atmosfera uštogljena i hladna, no ovdje je jako opušteno, pozitivno i konstruktivno i to mi se posebno svidjelo. Sve pohvale!

Lena Dunđerović, ĐakovoAko ste zainteresirani za program molimo ispunite sva obvezna polja (*) u potpunosti, kako bi omogućili pouzdani kontakt s vama. Podaci se koriste isključivo za uspostavljanje kontakta s vama kako bi vam dali daljnje upute vezane uz upis programa. Podaci se ne prosljeđuju trećim osobama.