Vrsta programa: program osposobljavanja
Trajanje: 140 nastavnih sati
Oblik nastave: konzultativno-instruktivna nastava
Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:
1. Razlikovati, odabrati i pripremiti potrebne sirovine za pripremu pekarskih proizvoda
2. Koristiti i skladištiti pekarske sirovine.
3. Rukovati sitnim i krupnim inventarom i uređajima pri pripremi pekarskih proizvoda
1. Izraditi, oblikovati i speći jednostavna krušna tijesta i tijesta za peciva.
2. Primijeniti pravila održavanja osobne higijene i higijene uređaja i radnog prostora;
3. Primijeniti pravila zaštite na radu
Uvjeti za upis:
U program osposobljavanja za obavljanje jednostavnih poslova u zanimanju pekara/ica mogu se upisati osobe s najmanje:
- Završenom osnovnom školom
- Navršenih 15 godina
- Liječničkim uvjerenjem o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pekara/ice
Uvjerenje: uvjerenje o osposobljenosti
Isprave potrebne za upis:
- završna svjedodžba osnovne škole
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti
- domovnica
- rodni list
Dopusnica za izvođenje programa nalazi se na linku: Dopusnica.