Vrsta programa: program usavršavanja
Trajanje: 247 školskih sati
Oblik nastave: redovna nastava
Opis programa:
Polaznici će razlikovati uslugu cateringa i buffeta u odnosu na klasičnu restoransku uslugu, rukovati opremom i priborom u profesionalnoj kuhinji i koristiti metode rada ovisno o namirnicama i jelima koja se pripremaju u cateringu i buffetu, upotrijebiti tehnike obrade namirnica za izradu jela u cateringu i buffetu te metode čuvanja namirnica, izraditi recepte i jelovnike za catering i buffet ovisno o potrebama, prigodama i zahtjevima klijenata, prepoznati i koristiti temeljne europske, američke i azijske trendove u cateringu i buffetu, organizirati i provesti posebne događaje u cateringu i buffetu, primijeniti propise i ustanovljenu HACCP proceduru sustava kontrole i sigurnosti, provoditi zakonsku regulativu o zaštiti na radu te prepoznati mogućnosti pokretanja vlastitog poduzetničkog pothvata.
Uvjeti za upis:
- završena srednja škola u zanimanju kuhar/ica ili u zanimanju hotelijersko-turistički komercijalist
- stariji od 18 godina
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice specijalista/ice za catering i buffet.
Cijena: 9.400 kn
Uvjerenje: uvjerenje o usavršavanju
Isprave potrebne za upis:
- svjedodžbe prethodno završenih razreda srednje škole
- završna svjedodžba – matura
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice specijalista/ice za catering i buffet
Dopusnica za izvođenje programa nalazi se na linku: Dopusnica.