Samostalni knjigovođa (početak: listopad 2020.)

Program usavršavanja za samostalnog knjigovođu odobrilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja te se upisuje u e-radnu knjižicu.
ISKORISTITE POPUST NA RANU UPLATU
Cijena s popustom: 4.900,00 kn

Vrsta programa: program usavršavanja

Trajanje: do 3 mjeseca

Oblik nastave: konzultativno – instruktivni

Opis programa:

Zadaća je programa da polaznici  usvoje napredna znanja iz računovodstva za obavljanje i vođenje knjigovodstvenih i financijskih poslova. Polaznici će po završetku usavršavanja samostalno voditi analitičke poslovne knjige, knjigovodstvene obračune i platni promet. Također, polaznici će voditi obračun poslovanja te znati sastaviti financijska, porezna i druga izvješća. Vrijeme izvođenja nastave prilagođeno je odraslima, u poslijepodnevnim satima.

Završetkom programa osposobljavanja polaznici će biti osposobljeni:

  • Protumačiti temeljne računovodstvene propise
  • Voditi analitičke poslovne knjige
  • Sastaviti knjigovodstvene obračune
  • Voditi financijsko računovodstvo
  • Koristiti računovodstveni program
  • Sastaviti financijske izvještaje (Bilanca, Račun dobiti i gubitka, Izvještaj o novčanom tijeku, Izvještaj o promjenama kapitala, Bilješke)

Uvjeti za upis: završena trogodišnja ili četverogodišnja srednja škola

Cijena usavršavanja: 5.600 kn

Cijena usavršavanja s popustom na rane uplate: 4.900,00 kn

Početak nastave:  listopad 2020. godine

U slučaju ponovne epidemije COVID-19 nastava će se ponovno provoditi online, sukladno uputama Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Termini predavanja: ponedjeljkom i srijedom u poslijepodnevnim satima

Uvjerenje: Polazniku koji uspješno obavi završnu provjeru stečenih znanja i vještina izdaje se uvjerenje o usavršavanju za poslove samostalnog knjigovođe. Program usavršavanja se upisuje u e-radnu knjižicu.

Isprave potrebne za upis:

  • završna svjedodžba – matura
  • osobna iskaznica
  • rodni list
  • domovnica

Predavači:


ANTONIJA ŠIMUNKOVIĆ, struč. spec. oec.

Direktorica je tvrtke Invise savjetovanje j.d.o.o., a iza sebe ima 9 godina iskustva na računovodstvenim poslovima. Posljednje dvije godine u vlastitoj tvrtki pruža i računovodstvene usluge. Specijalnost joj je računovodstvo neprofitnih organizacija, poslovanje udruga, financiranje rada udruga i financijsko planiranje, a osim računovodstvenih usluga, bavi se i edukacijama za neprofitne organizacije i vodi interne obuke zaposlenika za računovodstvene i administrativne poslove.


MARIO ŠIMUNKOVIĆ

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Predavač je na Europskoj poslovnoj školi u Zagrebu na predmetima u području računovodstva, financija i projektnog menadžmenta. Uključen je u upravljanju i provođenju nekoliko nacionalnih i EU projekata. Certificirani je projektni menadžer C razine (IPMA Level C). Na Pučkom otvorenom učilištu Petar Zrinski izvoditelj je nastave za program usavršavanja Voditelj/ica projekata financiranih iz EU fondova. Autor je više radova iz područja poduzetništva, obrazovanja za poduzetništvo te projektnog menadžmenta.


Osobama na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa na teret države može se isplatiti trošak obrazovanja do 7.000 kn.

Naši polaznici programa Knjigovođa i Samostalni knjigovođa uče raditi u najboljem računovodstvenom online programu Minimax tvrtke Saop, što im omogućava da po završetku programa budu spremni za rad, bilo da se odluče zaposliti u knjigovodstvenom servisu ili voditi poslovne knjige sami za sebe.

Dopusnica za izvođenje programa nalazi se na linku: Dopusnica.

Iskustva polaznika

Jako sam zadovoljna organizacijom predavanja i pomoći koju uvijek možemo tražiti ako nam neki dio nije jasan, svi su jako ljubazni i pristupačni. – Petra

Dugo mi je trebalo da se odlučim upisati usavršavanje za samostalnog knjigovođu i nisam požalila. Ugodno sam iznenađena sa profesionalnošću predavača, individualnom pristupu svakom polazniku te svaka pomoć referade. Svakako preporučam. – Sonja