StartCooking akademija

O akademiji

Naša škola kuhanja StartCooking akademija namijenjena je svima onima koji nikada nisu kuhali ili su početnici u kuhanju, a voljeli bi u kratkom periodu steći kulinarske vještine, a i onima koji bi htjeli nadograditi već postojeće znanje – od osnovnih do zahtjevnih jela. StartCoking akademiju u partnerstvu provode Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski i Majstor kuhar akademija.

Tokom trajanja edukacije polaznici će steći teorijska i praktična znanja koja će im omogućiti samostalnu pripremu jela, naučit će kako pravilno kombinirati namirnice te na koji način dekorirati jela. Tokom edukacije polaznici će postupno napredovati prema kuhanju složenijih jela i obradi zahtjevnijih namirnica.

Praktična nastava će se provoditi u suvremeno opremljenoj kuhinji sa zasebnim radnim stanicama u prostorijama Majstor kuhar akademije pod vodstvom Sabine Jalšić i Daria Lide koji su operativni tim sada već umirovljenog akademika kulinarstva Branka Ognjenovića – jednog od naših najpoznatijih kuhara. Mladi tim nastavlja visoke standarde edukacije koje im je prenio akademik, a često surađuju i s ostalim vrhunskim predavačima iz Hrvatske i inozemstva. Za vrijeme trajanja edukacije, polaznicima će na raspolaganju biti širok spektar svježih namirnica te stalna podrška mentora.

Opis programa

Cilj je programa osposobiti polaznike za pripremu jednostavnih i složenih jela prema najsuvremenijim kulinarskim standardima. Program osposobljavanja obuhvaća teorijsku osnovu gradiva, praktičnu primjenu vježbama radi stjecanja potrebnih vještina te provjeru znanja zadaćama i ispitima.

Završetkom programa osposobljavanja polaznici će biti osposobljeni:

 • Rukovati kuhinjskim inventarom i voditi računa o njegovom redovitom održavanju
 • Naučiti kako na pravilan način pripremiti namirnice za daljnju obradu (čišćenje, filetiranje, sjeckanje)
 • Upoznati različite vrste termičke obrade hrane (kuhanje na pari i vodi, pečenje na masti, ulju, na suhi zrak)
 • Razlikovati različite vrste obroka u i primjerene namirnice za svaki od njih (predjelo, glavno jelo, desert)
 • Pripremiti jednostavne i složene bistre i krem juhe, variva, mesna i riblja jela, topla i hladna predjela, jela s roštilja, priloge
 • Pripremiti različite vrste toplih i hladnih salata, voćnih salata i umaka za salate
 • Pripremiti jednostavne i složene deserte, kreme, kolače
 • Naučiti zašto je dekoracija važna te kako ju iskoristiti za podizanje vizualne privlačnosti obroka

Meni

Kompletan meni možete pronaći ovdje :

Polaznici će na programu napraviti minimalno dva jela po nastavnoj cjelini po vlastitom izboru (jedna skupina jela čini jednu nastavnu cjelinu) ili tri jela ako se radi o manjim jelima (npr. umaci), a izrada svih jela bit će demonstrirana na nastavi. Sve potrebne namirnice osigurane su na akademiji te su uključene u cijenu edukacije.

Trajanje: do 3 mjeseca

Cijena osposobljavanja: cijena osposobljavanja iznosi 15.000,00 kn. Cijena programa s popustom iznosi 12.000,00 kn – popust vrijedi za upis u prvu grupu programa.

Posebna pogodnost za upis u paru : cijena po osobi iznosi 10.000,00 kn

Upišite program StartCooking akademija u paru i ostvarite dodatan popust na edukaciju. Povedite svoju bolju polovicu, prijatelja, kolegu ili člana obitelji na edukaciju i ostvarite poseban popust za upis u dvoje. Polaznici koji se upišu u paru će raditi zajedno na istoj radnoj stanici.

Satnica : 155 školskih sati (65 školskih sati teorijske nastave, 90 školskih sati prakse).

Teorijska nastava odvija se u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Petar Zrinski, Selska cesta 119, Zagreb. Praktična nastava odvija se u prostorijama Majstor kuhar akademije, Samoborska cesta 134, Zagreb.

NASTAVNA CJELINATVPNMJESTO IZVOĐENJA
Osnove kuharstva2515/POU Petar Zrinski
Osnove ugostiteljske robe15//POU Petar Zrinski
Osnove higijene41/POU Petar Zrinski
Zaštita na radu5//POU Petar Zrinski
Praktičan rad//90Majstor kuhar akademija
UKUPNO491690155

Kome je program namijenjen:

Program je namijenjen polaznicima koji žele unaprijediti svoje kulinarske vještine. Program je prilagođen i potpunim početnicima.

Isprave potrebne za upis:

 • završna svjedodžba – matura
 • osobna iskaznica
 • domovnica
 • rodni list
 • liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje  poslova u zanimanju kuhar/ica

Uvjerenje: Polazniku koji uspješno odsluša predavanja, odradi praksu i obavi završnu provjeru stečenih znanja i vještina izdaje se uvjerenje o osposobljavanju za jednostavne poslove u zanimanju kuhar/ica . Program osposobljavanja se upisuje u e-radnu knjižicu.

Partner na programu :


Galerija fotografija :

Ako ste zainteresirani za program molimo ispunite sva obvezna polja (*) u potpunosti, kako bi omogućili pouzdani kontakt s vama. Podaci se koriste isključivo za uspostavljanje kontakta s vama kako bi vam dali daljnje upute vezane uz upis programa. Podaci se ne prosljeđuju trećim osobama.