OBRAZOVANJE ODRASLIH

Vaučer za sufinanciranje obrazovanja - što je i tko ga može dobiti?

Vaučer za obrazovanje predstavlja financijski instrument dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih.

Vaučer

Unaprijedite svoja znanja i vještine koristeći vaučer za obrazovanje odraslih.

Vaučeri za obrazovanje uvedeni su od travnja 2022. godine i financirani su sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Mogu ih koristiti sve odrasle osobe starije od 15 godina života, bez obzira jesu li zaposlene ili nezaposlene. Cilj vaučera je omogućiti korisnicima stjecanje dodatnih znanja i vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta. Korisnik sam bira obrazovni program i pružatelja obrazovanja te je moguće koristiti jedan vaučer po osobi. Odobreni vaučer se može aktivirati u roku od 4 mjeseci od datuma odobrenja zahtjeva.

Vaučere izdaje Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ), a kako biste ih koristili, potrebno se prijaviti putem sustava Moj Vaučer kojoj pristupate putem e-Građana. Prilikom predaje zahtjeva za vaučer, bit će vam potrebna ponuda za program koju možete dobiti direktno od nas. Maksimalan iznos vaučera određuje HZZ, a ukoliko cijena edukacije premašuje iznos vaučera, razliku podmiruje sam polaznik ili njegov poslodavac.

Sustav vaučera omogućuje stjecanje mikrokvalifikacija i djelomičnih kvalifikacija.

Tko sve može dobiti vaučer za sufinanciranje obrazovanja?

 • Vaučere mogu koristiti sve nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života kojima se dodjelom vaučera osigurava stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta.
 • Korisnik vaučera ne može biti osoba koja se nalazi u sustavu redovitog odgoja i obrazovanja, osoba koja se nalazi u sustavu visokog obrazovanja i znanosti te osoba koja je korisnik mirovine prema općem propisu kojim se uređuje mirovinsko osiguranje.

Što vam je potrebno kako biste dobili vaučer?

Nakon što ste odabrali željenu edukaciju, potrebno se prijaviti u aplikaciju Moj Vaučer putem mrežnih stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ). Da biste pristupili aplikaciju, potrebno je imati pristup sustavu e-Građani. Prilikom prijave bit će potrebno popuniti upitnik, a uz njega ćete trebati priložiti i vaš životopis i ponudu za odabrani program obrazovanja.

Ponudu za željeni program obrazovanja dobivate direktno od obrazovne ustanove. Nakon što ste odabrali program, možete nam se javiti na naš mail kako bismo vam ju izdali. Za izdavanje ponude bit će nam potrebni vaši osobni podatci: Ime i prezime, adresa s osobne iskaznice i vaš OIB. Detaljne upute za prijavu možete pronaći u video uputama pripremljenima od strane HZZ-a.

Odaberite nastavu u učionici ili online

Program obrazovanja možete pohađati u učionici ili online. Pohađanje programa online omogućuje jednaku dostupnost edukacije polaznicima iz cijele Hrvatske.


Trajanje programa obrazovanja može biti maksimalno 10 mjeseci za nezaposlene ili zaposlene polaznike.

Programi dostupni uz vaučer u Pučkom otvorenom učilištu Petar Zrinski

 • Cijena programa: 929,06 eura      
 • Iznos vaučera: 544,83 eura
 • Edukacija je potpuno besplatna za nezaposlene osobe uz korištenje HZZ vaučera!
 • Zaposlene osobe uz korištenje HZZ vaučera plaćaju samo razliku od 384,23 eura!
 • Početak nastave: 17. lipnja 2024.
 • Vrsta izvođenja: Online prijenosom
 • Zatražite HZZ vaučer za sufinanciranje obrazovanja
 • Cijena programa: 1.067,62 eura
 • Iznos vaučera: 1.067,62 eura
 • Edukacija je potpuno besplatna uz korištenje HZZ vaučera!
 • Početak nastave: 25. lipnja 2024.
 • Vrsta izvođenja: Online prijenosom
 • Zatražite HZZ vaučer za sufinanciranje obrazovanja

Mogućnost korištenja vaučera

Iskoristite vaučer financiran od strane HZZ-a kako biste umanjili cijenu svoje edukacije.