Knjigovođa (početak: listopad 2021.) – dostupno i online!

POPUST ZA RANE UPLATE DO 15.7.2021. 
Cijena s popustom iznosi 4.900,00 kn (vrijedi za sve načine plaćanja).

Trajanje: do 3 mjeseca

Satnica : 170 školskih sati (110 školskih sati teorijske nastave, 60 školskih sati prakse u knjigovodstvenom servisu)

Oblik nastave: Nastava u učionici ili online nastava putem prijenosa uživo iz učionice. Polaznici nastavu slušaju u kombiniranoj grupi. Ukoliko bude manje od 5 polaznika zainteresiranih za učionički oblik, svi polaznici se prebacuju na online varijantu.

Cijena osposobljavanja: 5.600,00 kn (cijena osposobljavanja s popustom iznosi 4.900,00 kn)

Termin nastave: utorkom i četvrtkom od 17:00 do 20:45 sati

Program osposobljavanja Knjigovođa odobrilo je Ministarstvo obrazovanja te se upisuje u e-radnu knjižicu.

Program Knjigovođa je dostupan i online!

Opis programa

Opis programaCilj je programa osposobiti polaznike sa srednjom školskom spremom za: prikupljanje, kontrolu i obradu knjigovodstvenih isprava, za kontiranje unosa (knjiženja) podataka u poslovne knjige, a posebno za vođenje analitičkih knjigovodstava kupaca, dobavljača, materijalnog knjigovodstva, knjigovodstva proizvodnje i gotovih proizvoda, robe, plaća i dugotrajne imovine. Za vođenje navedenih poslova potrebna su znanja sastavljanja jednostavnih kalkulacija i pomoćnih obračuna te knjiženja kontiranih poslovnih promjena u glavnu knjigu.

Knjigovodstveni službenici-knjigovođe prikupljaju, ispostavljaju, ažuriraju, vode i arhiviraju financijsku i nefinancijsku dokumentaciju u privatnim poduzećima različitih djelatnosti kao i u institucijama državne uprave, u nevladinim organizacijama, u financijskim institucijama (banke, osiguravajuća društva, štedionice i sl.).

Program osposobljavanja obuhvaća teorijsku osnovu gradiva, praktičnu primjenu vježbama radi stjecanja potrebnih vještina te provjeru znanja zadaćama i ispitima.

Završetkom programa osposobljavanja polaznici će biti osposobljeni:

 • pripremiti dokumentaciju za knjigovodstvenu obradu
 • primijeniti zakonske propise pri obavljanju knjigovodstvenih poslova
 • koristiti računalne knjigovodstvene programe pri vođenju poslovnih knjiga
 • pripremiti i knjižiti knjigovodstvene podatke za mjesečnu, periodičnu i godišnju obradu
 • pripremiti dokumentaciju za sastavljanje financijskih izvještaja
  primijeniti pravila uspješne poslovne komunikacije
 • primijeniti pravila zaštite na radu, pružanja prve pomoći i zaštite od požara, na stručan i siguran način

Praktična nastava

Po završetku programa polaznici odrađuju praktičnu nastavu u trajanju od 60 školskih sati u knjigovodstvenom servisu. Polaznik je dužan samostalno pronaći mjesto za obavljanje preostalog dijela praktične nastave u trajanju od 60 školskih sati. Ukoliko polaznik nije u mogućnosti samostalno pronaći mjesto za obavljanje praktične nastave, Učilište će posredovati pri pronalasku.

Kome je program namijenjen: program je namijenjen polaznicima sa srednjoškolskim obrazovanjem koji se žele osposobiti za obavljanje knjigovodstvenih usluga.

Uvjeti za upis: navršenih 18 godina i završena srednja škola u četverogodišnjem trajanju.

Početak nastave:  listopad 2021.

Vrsta programa: program osposobljavanja

Isprave potrebne za upis:

 • završna svjedodžba – matura
 • osobna iskaznica
 • domovnica
 • rodni list

Uvjerenje: Polazniku koji uspješno odsluša predavanja, odradi praksu i obavi završnu provjeru stečenih znanja i vještina izdaje se uvjerenje o osposobljavanju za poslove knjigovođe. Program osposobljavanja se upisuje u e-radnu knjižicu.


Dopusnica za izvođenje programa nalazi se na linku: Dopusnica.

Program možete preuzeti na sljedećem linku: Program osposobljavanja za poslove knjigovođe


Pogledajte isječak s predavanja kombinirane grupe – učionica i online :


Predavači:

ANTONIJA ŠIMUNKOVIĆ, struč. spec. oec.

Direktorica je tvrtke Invise savjetovanje j.d.o.o., a iza sebe ima 9 godina iskustva na računovodstvenim poslovima. Posljednje dvije godine u vlastitoj tvrtki pruža i računovodstvene usluge. Specijalnost joj je računovodstvo neprofitnih organizacija, poslovanje udruga, financiranje rada udruga i financijsko planiranje, a osim računovodstvenih usluga, bavi se i edukacijama za neprofitne organizacije i vodi interne obuke zaposlenika za računovodstvene i administrativne poslove.


MARIO ŠIMUNKOVIĆ

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Predavač je na Europskoj poslovnoj školi u Zagrebu na predmetima u području računovodstva, financija i projektnog menadžmenta. Uključen je u upravljanju i provođenju nekoliko nacionalnih i EU projekata. Certificirani je projektni menadžer C razine (IPMA Level C). Na Pučkom otvorenom učilištu Petar Zrinski izvoditelj je nastave za program usavršavanja Voditelj/ica projekata financiranih iz EU fondova. Autor je više radova iz područja poduzetništva, obrazovanja za poduzetništvo te projektnog menadžmenta.


Naši polaznici programa Knjigovođa i Samostalni knjigovođa uče raditi u najboljem računovodstvenom online programu Minimax tvrtke Saop, što im omogućava da po završetku programa budu spremni za rad, bilo da se odluče zaposliti u knjigovodstvenom servisu ili voditi poslovne knjige sami za sebe.

Iskustva polaznika

Sve pohvale! Za profesoricu, za školu, za cijeli tim pučkog učilišta „Petar Zrinski“. Jedno prekrasno iskustvo. – Melita

Zahvalna sam svima na učilištu, posebno Antoniji Šimunković na prenesenom znanju i razumijevanju. Ovo je bilo predivno iskustvo te bi ga rado ponovila. – Margareta

Jako sam zadovoljna organizacijom predavanja i pomoći koju uvijek možemo tražiti ako nam neki dio nije jasan, svi su jako ljubazni i pristupačni. – Petra

Dugo mi je trebalo da se odlučim upisati usavršavanje za samostalnog knjigovođu i nisam požalila. Ugodno sam iznenađena sa profesionalnošću predavača, individualnom pristupu svakom polazniku te svaka pomoć referade. Svakako preporučam. – Sonja


Ako ste zainteresirani za program molimo ispunite sva obvezna polja (*) u potpunosti, kako bi omogućili pouzdani kontakt s vama. Podaci se koriste isključivo za uspostavljanje kontakta s vama kako bi vam dali daljnje upute vezane uz upis programa. Podaci se ne prosljeđuju trećim osobama.